SWM Environment Serah Tugas. Jabatan Kerja Raya Bertanggungjawab Terhadap Kerja Pembersihan Bagi 156 Jalan Raya.

(Seremban, 18.11.2020) - Dibawah arahan Kementerian Perumahan, bermula 1 Januari tahun ini, SWM Environment telah menyerahkan kerja pembersihan bagi 156 jalan di kawasan bandar di Negeri Sembilan kepada Jabatan Kerja Raya (JKR). Sekiranya orang awam ingin membuat aduan atau maklum balas berkenaan pembersihan jalan, mereka perlu menghubungi Jabatan Kerja Raya.


Mohd Norlisam, Pengurus Besar Korporat SWM Environment, telah mengeluarkan kenyataannya hari ini, menyatakan bahawa SWM Environment bertanggungjawab untuk kerja pembersihan bagi 1,449 jalan di Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. Namun begitu, bermula 1 Januari tahun ini, tugas tersebut telah diserahkan kepada Jabatan Kerja Raya.


Beliau memberitahu daripada 1,449 jalan, Negeri Sembilan mempunyai 156 jalan yang terlibat. Syarikat SWM Environment memberikan perkhidmatan termasuk kerja pembersihan, kutipan sampah, pemotongan rumput dan pembersihan longkang oleh Jabatan Kerja Raya.


Kesemua aduan bagi jalan atau isu kebersihan adalah dibawah tanggungjawab Jabatan Kerja Raya akan dikendalikan oleh pihak berkuasa. Namun begitu, SWM Environment akan bekerjasama dengan semua pihak termasuk orang awam dan pihak berkuasa tempatan (PBT) dengan menyalurkan maklumat berkenaan perkhidmatan pembersihan jalan kepada Jabatan Kerja Raya.


Bagi sebarang pertanyaan, boleh menghubungi talian hotline 1-800-88-7472 (waktu bekerja dari jam 8 pagi hingga 8 malam) atau WhatsApp di 012-6180082 atau emel crmkl@swmsb.com